Training Vitaal in 1 dag

Vitaal in 1 dag, eigenlijk kan dat niet. Vitaliteit zit namelijk vooral in de keuze voor een levensstijl en hangt samen met gedrag. En gedrag laat zich niet in 1 dag drastisch veranderen.

Maar… voor mensen die al wél erg gedreven zijn om vitaal te leven is óf hier erg open voor staan en meer van willen weten is deze dag ideaal!

Tijdens deze dag nemen we je mee in alle pijlers waar Stapelgezond zich op richt: voeding, beweging en ontspanning versus stress. Daaraan gekoppeld behandelen we ook de verschillende bodytypes die er zijn én hoe het brein nou eigenlijk werkt met verandering. 

 

Blok 1

In het 1e deel gaan we in op voeding, feiten en fabels en maken we een link naar de bodytypes. Wat is een ieders bodytype en welke voeding past daar goed bij?  Is koolhydraat-arm eten voor iedereen gezond en waarom wel of niet?

Als samenkomen weer fysiek kan, wordt dit deel afgesloten met een lunch "anders dan anders" die uiteraard aansluit bij wat we net geleerd hebben.

Blok 2

In het 2e deel gaan we in op beweging, het belang, nut en noodzaak. Je leert een simpele training voor jezelf op te stellen, passend bij wat jij kan en wil én weer met de link naar je bodytype. Want dan sta je in de sportschool of thuis met de sportschoenen aan je voeten: maar moet je nou hard, langzaam, langdurig of kort trainen? Wat is nou effectief en waarom?

Wanneer samenkomen weer fysiek kan, gaan we dit zelf oefenen aan de hand van een work out. 

Blok 3

In het laatste deel gaan we in op het belang en gevaar van stress, hoe je stress kunt aftanken en vormen van ontspanning. Ook besteden we aandacht aan slapen en hoe dit "werkt".

In dit laatste blok wordt ook weer een link gemaakt naar het deel over voeding en beweging omdat deze grote invloed hebben op je stresslevel. We sluiten af met een ontspanningsoefening.

Duur fysiek: 1 dag

Duur online: 5 uur met pauzes