Wie zijn wij?

"Wij" dat ben ik, Sandra van den Brink, oprichter van Stapelgezond met mijn team van inspirators, vak-kennissen en partners. En omgeven door een fijn vangnet van vrienden en mijn gezin.

 

Mijn passie voor gezondheid en vitaliteit begon toen ik mijn opleiding aan de Politieacademie startte.

 

Omdat ik vrij klein van lengte ben (1.58m) vond ik dat ik wat extra's mee moest brengen om "op straat" mee te kunnen komen. Dat werd mijn sport. Ik wilde extra fit  zijn om samen met mijn collega's sterk te zijn op  momenten dat dat nodig was.

 

Geïnspireerd en aangemoedigd door destijds mijn docent Integrale Beroeps Vaardigheidstraining (IBT) begon ik met de survivalsport, waarbij het draait om snelheid, kracht en uithoudingsvermogen (ook mentaal). Al gauw was ik verkocht en begon ik survivalruns te lopen. Een survivalrun is een bepaalde afstand met diverse hindernissen die bedwongen moeten worden, bestaande uit touwen (over water), in touwen klimmen, over netten heen, veel hardlopen (ook door mul zand en modderige akkers), door het water waden of zwemmen (zelfs in de winter) en obstakels vervoeren (boomstam op de schouder). Dit heeft mij als mens fysiek en mentaal sterker gemaakt. 

 

Ik was er ook succesvol in, zo liep ik jaren in de top bij de dames. Qua training en voeding "deed ik echter maar wat". Daar had ik nog veel winst kunnen behalen. Toen ik kinderen kreeg, heb ik een tandje terug moeten schakelen, het trainen en reizen bleek lastig te combineren met onregelmatig werk en 2 kleintjes thuis.

 

In 2018 ben ik begonnen aan de opleiding Vitaalcoach en vrij snel ben ik het geleerde in de praktijk gaan brengen binnen de politie waar ik op dat moment nog werkte.  Stress, heftige meldingen, onregelmatig werk: het doet wat met je als mens en ook hoe fysiek en mentaal gezond en vitaal je bent. Ik ontdekte, wat ik eigenlijk al wist, dat voeding, beweging en ontspanning (waaronder slapen) van grote invloed zijn. Ik zag dit bij mijzelf, maar ook mijn collega's.

 

Zelf heb ik dit mogen ervaren toen ik in 2019 nog eenmaal bij de top van Nederland wilde horen binnen de survivalwereld. Door anders te gaan eten en bewegen, maar ook door voldoende te rusten en te ontspannen, merkte ik dat er nog groei in zat. Hierdoor werd ik in 2019 bij het Nederlands klassement survivalrun bij de dames op 41 jarige leeftijd nog 3e overall, bij de 40+ers 1e en als kers op de taart in mei van dat jaar Europees Kampioen bij de politie. 

 

Al met al kan ik zeggen dat ik door de jaren heen ervaringsdeskundige ben geworden door veel zelf te doen en te ervaren, in combinatie met de opleiding tot Vitaalcoach en diverse cursussen en scholingen. Maar ook heb ik veel geleerd binnen mijn werk bij de politie waar ik 16 jaar met veel plezier heb gewerkt.

 

Ik ben daardoor veelzijdig opgeleid en ervaren en kan vanuit die basis anderen adviseren in hun weg naar een Stapelgezond leven.