Kom los van je stoel!

Nederlanders zijn kampioen in zitten. 18,5% van de Europeanen zit meer dan 7,5 uur per dag. Nederland is koploper, maar liefst 32,1% van de Nederlanders zit meer dan 7,5 uur per dag, Dat wij zoveel zitten heeft te maken met het feit dat wij een kenniseconomie zijn en overwegend veel hoogopgeleiden hebben.

 

Al dat zitten is hartstikke ongezond, want op lange termijn heb je een verhoogd risico op overgewicht, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Zit je dagelijks meer dan negen uur, dan kan dit zelfs het risico op vroegtijdig overlijden vergroten! Ons lichaam is namelijk helemaal niet gemaakt om veel te zitten. Dat zou anders kunnen. Maar dat is niet zo eenvoudig, helemaal niet als je een zittend beroep hebt, in de auto naar het werk moet en 's avonds graag nog even met het gezin aan tafel zit. Zitten is onvermijdelijk en hoort er nu eenmaal bij. Wel kun je bewust op zoek gaan naar een betere balans tussen zitten en bewegen.

 

In deze korte workshop van circa 45 minuten maken we de deelnemers bewust hoe vaak we eigenlijk zitten, wat dit met ons doet en gaan we in op het belang van bewegen, ook wanneer je een zittend beroep hebt.  Maar vooral geven we praktische tips om dit te doorbreken. Laat je ook inspireren en kom los van je stoel!

 

Duur: 45 minuten