Vitaliteitsvraagbaak

In een samenleving waar gezondheid steeds meer een thema wordt, zoals momenteel met Covid-19, komen er onder de medewerkers misschien wel vragen op die normaal gesproken niet leven. Er is vaak wel een bedrijfsarts of bedrijfsmaatschappelijk werk beschikbaar bij bedrijven. Maar voor laagdrempelige vragen (zowel voor leidinggevenden als werknemers zelf) is er vaak  nog niet zoveel geregeld.

 

Voorbeelden van vragen die er kunnen spelen zijn:

 

  • Medewerkers die spanning hebben, slecht slapen, stress ervaren op het werk of een korter lontje hebben: hoe komt dit en wat kunnen zij hieraan doen?

 

  • Medewerkers die zich afvragen wat voor vormen van sport er is nu de sportscholen beperkter open zijn. Wat zou je in de pauze of thuis kunnen den, welke oefeningen zijn efficiënt?

 

  • Medewerkers die zich qua voeding zo goed mogelijk willen wapen tegen virussen: welke voeding kun je beter wel of niet eten en waarom, en kan de bedrijfskantine hierop inspelen?

 

  • Medewerkers die met collega's actief aan de slag willen met hun gezondheid, en het fijn vinden om ervaringen en tips te delen kunnen samen een vitaliteitsappgroep aanmaken. Stapelgezond kan hier ook bij toetreden en inspringen op vragen die er spelen of zelf leuke tips en adviezen geven!

 

  • Wij kunnen antwoorden, uitleg en advies over veelvoorkomende vitaliteitsvragen geven.  Dit kan door middel van 1 op 1 contact of groepsgewijs (digitaal of via een inloop vragenuurtje), of  bijvoorbeeld door middel van het verzorgen van een vaste bijdrage aan de nieuwsbrief.